HOME - HISTORIE

HISTORIE

Etablert i 1933

Bedriften ble etablert i 1933 i Brattvåg av Sevrin Skjelten og John Johansen med navnet «Johansen & Skjelten». I 1935 flyttet bedriften inn i egne lokaler i Skjelt-Ole Bakken, samme området som vi holder til i dag.

I et lokalsamfunn preget av fiskeri, ble installasjon av lysanlegg i fiskebåter en naturlig start for bedriften. I tett samarbeid med den voksende maritime industrien, har bedriften vært med på en eventyrlig utvikling av systemer og elektriske installasjoner til fiskebåter, ferjer og avanserte offshoreskip.

Elektriske installasjoner til bolig, industri og næring ble ganske fort en etterspurt tjeneste, spesielt i etterkrigstiden. Dette ble også et viktig område for bedriften og utgjør nå en betydelig del av bedriftens virksomhet.

Bjarne Skjelten tok over John Johansen sin part i 1947 og bedriften skiftet navn til Brattvåg Elektro AS. I 1976 overtok bedriften installasjonsavdelingen til Ørskog Kraftlag på Skodje, og har siden dette vært etablert med avdeling der. 

Automasjon

På 1970-tallet etablerte bedriften egen automasjonsavdeling med bakgrunn på økt etterspørsel innenfor dette området.

I dag er bedriften en anerkjent leverandør av spesialisert programvare, styresystemer, overvåkningssystemer og alarmsystemer for betongprodusenter, akvakultur, landbasert industri og skip. Bedriften har et moderne tavleverksted med ca. 1 400 m2 produksjonsareal, og kan tilby standardløsninger så vel som skreddersøm helt etter kundens ønske. Avdelingen har i flere tiår bygget tavler, servoaggregat, startere, styresystemer, m.m. til kunder både nasjonalt og internasjonalt.

I en periode fra 1970-tallet og utover, hadde bedriften butikk for hvitevarer, brunevarer, belysning og kommunikasjonsutstyr.

System Electro ble innlemmet i Brattvåg Elektro AS i 1997 og selskapet ble med dette den største aktøren innenfor el.installasjon i området.

Med en betydelig vekst innenfor industri og næring, ble det i 2010 etablert avdelingskontor i Ålesund. 

I forbindelse med større maritime leveranser til Kleven og Myklebust i 2017, etablerte selskapet seg i Myrvåg. I dag betjener avdelingen et bredt spekter av kunder på Søre Sunnmøre.

I forbindelse med langsiktige avtaler for industri og næringsliv nord for Moldefjorden etablerte selskapet seg i Molde i 2019. 

I 2021 ble den landbaserte virksomheten utskilt i et eget datterselskap. Bra Elektro AS.

Eiere

Sønnico Installasjon AS (et selskap i UMOE) kjøpte opp aksjemajoriteten i selskapet i 1999 og resterende aksjer i 2002. 

I dag eies selskapet av LAPAS og Midvest Fondene med 50% hver. Bedriften skiftet navn til Brattvaag Electro AS i 2013

I dag

I dag har Brattvaag Electro AS ca. 40 ansatte fordelt innenfor Maritime & Offshore og Automasjon.

Datterselskapet, Bra Elektro AS har ca. 75 ansatte fordelt innenfor Industriservice, Boligservice, Prosjekt, EKOM og Nye boliger.

Vi er en totalleverandør innen elektro og svakstrømtjenester og utfører alt fra små oppdrag til nøkkelferdige el-installasjoner.

Bedriften har kontor i Ålesund, Molde, Brattvåg, Skodje og Søre Sunnmøre.