Meny

AMS - Smarte strømmålere


AMS-kontrakt til Brattvaag Electro AS

Brattvaag Electro AS, med kontorer i Ålesund, Skodje og Brattvåg, har inngått avtale med Bratseth AS for installasjon av nye AMS målere (Avanserte Måle- og Styringssystemer) på Sunnmøre.

Bratseth AS, med kontorer på Sunndalsøra og i Molde, har inngått avtale med Smart Strøm Nordvest v/ 10 nettselskap som Installasjonsleverandør for ca. 150.000 nye AMS målere i Møre & Romsdal.

For å sikre personellkapasitet samt lokalkunnskap i nærområder, er det foreløpig inngått avtaler med 4 leverandører, deriblant Brattvaag Electro på Sunnmøre. Dette området har ca. 40.500 målere.

 

Når kommer AMS?

De nye AMS målerne skal installeres hos alle strømkunder i Norge innen 01.januar 2019, noe som vil være den største moderniseringen av strømnettet på 100 år. Det skal gjennomføres en pilot i 2 utvalgte kommuner i Møre og Romsdal i 2. kvartal 2016 for å teste systemene og prosedyrene både for systemleverandøren og for Smart Strøm Nordvest. Piloten vil bli nøye evaluert før hoved utrullingen starter i tredje kvartal 2016.

Den nye måleren monteres i boligens sikringsskap av en installatør fra Brattvaag Electro AS eller en av våre samarbeidspartnere. Du vil få informasjon om når og hvordan dette skal skje hos deg god tid i forkant.

 

Hva er AMS?

Smarte strømmålere kalles på fagspråket avansert måle- og styringssystemer (AMS). Med AMS-måler slipper en å lese av strømmåleren. Informasjonen vil gå automatisk via nettselskapet til kraftleverandøren, og øke tryggheten for at fakturaen blir helt riktig. En kan følge både strømpriser og forbruket time for time via en kundeside på Internett, på smarttelefon eller på et eget display i boligen – avhengig av hva strømselskapet tilbyr.

Smart strøm gir samfunnet bedre forsyningssikkerhet og på sikt også klimagevinster på grunn av mer effektiv energiutnyttelse.

 

For mer informasjon les her: http://www.smartstromnordvest.no/hva-er-smart-stroem/om-smart-stroem/

 

Vi hjelper deg, kontakt oss på tlf. 70 20 81 00 eller mail .